Briose cu piept de pui si ciuperci

de ilinca_rox in Aperitive / Garnituri, 26 Mar 2014 | 10830 vizualizari

 

Sau briose aperitiv ... foarte bune pentru o gustare.

 

INGREDIENTE

  • 140 gr ciuperci
  • 100 gr piept de pui
  • 4 oua
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 7-8 buc masline
  • 1 lingura smantana (optional)
  • 50 gr branza de vaca (optional)
  • 1 lingurita sare
  • piper
  • oregano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu piept de pui si ciuperci:

Pieptul de pui se spala si se condimenteaza cu sare, piper si oregano, apoi se pune la prajit intr-o togaie cu putin ulei. Se lasa cate 2-3 minute pe fiecare parte pana se rumeneste. Se lasa la racit, dupa care se taie in fasii mici pentru a fi adaugat in compozitie.
Pregatim compozitia: oualele le batem spuma cu telul peste care presaram un praf de sare.

Adaugam: laptele, apa minerala si uleiul, apoi incorporam faina, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Punem si o lingura de smantana pentru a fi si mai pufoase (optional).

Legumele: ardeiul se spala si se toaca in cubulete mici; feliile de ciuperci daca sunt prea mari se taie pe jumatate; maslinele se taie rondele.

Adaugam toate legumele impreuna cu bucatelele de piept de pui si branza maruntita in compozitie si amestecam bine.

La final se adauga putin piper macinat si praful de copt si amestecam pana sunt incorporate toate ingredientele.
Intr-o tava de aragaz am asezat formele pentru briose din silicon (sau puteti folosi o tava pentru briose) in care am pus cate o hartiuta. Formele se umplu cu compozitia obtinuta cam trei sferturi. Se baga la cuptorul incins pentru 35-40 minute pana prind o culoare aurie deasupra.

Se servesc atat calde cat si reci.

Pofta buna!


TIPS-URI

1

smantana si branza sunt optional, sau puteti adauga si alte legume

2

se poate adauga peste briose, cand sunt la cuptor, putine condimente: patrunjel, oregano.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Briose aperitiv